Jubileum

2024.04.26. 17:16

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola - fotók

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli idén az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola. A jeles jubileumra téma-, és sportnappal emlékeztek a Rába-parti város oktatási intézményében.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Szendi Péter

A tornateremben megtartott rövid megnyitóval kezdődött a program, melyen részt vett Bebes István polgármester is, aki köszöntőjében Vekerdy Tamást idézve kihangsúlyozta, hogy nem a gyermekeknek kell jónak lenniük az iskola kedvéért, hanem az iskolának kell mindent megtennie a gyermekekért. A város első emberének véleménye szerint ez a hozzáállás is kellett ahhoz, hogy az oktatási intézmény 1949 óta folyamatosan ilyen magas szinten tudja végezni tevékenységét.

Fodor István tankerületi igazgató beszédében arról szólt, hogy egy iskola az összetartozás élményétől válik azzá, ami. Ennek is köszönhető az, hogy a tanulók szerettek, szeretnek az Olcsaiba járni. 

A jubileumi programban a tanulók érdekes, játékos feladatokat kaptak a névadójuk életútjával és az iskola történetével kapcsolatban, valamint felkeresték azokat az épületeket, ahol az oktatás a korábbi években zajlott, majd mintegy zárásként egy kerékpártúrán vehettek részt, ami a csákánydoroszlói vízi turisztikai központig tartott. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában