Háború

2024.05.07. 14:48

Sajtóértesülések szerint francia katonák csatlakoznak az ukrán hadsereghez (videó)

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lengyel sajtó egy amerikai elemzőre hivatkozva azt írja: közel 100 francia idegenlégióst küldtek Szlavjanszkba.

MW

Emmanuel Macron francia elnök többször is hangoztatta, hogy a NATO-nak katonákat kell küldenie Ukrajnába

Forrás: MTI/EPA/AP pool

Fotó: Christophe Ena

„Franciaország katonákat küldött Ukrajnába, legalábbis erről ír a lengyel sajtó egy amerikai elemzőre hivatkozva, aki korábban a Pentagon helyettes államtitkára volt. Az elemző szerint már 100 idegenlégiós van Ukrajnában, és összesen 1500 idegenlégiós, 1500 katona érkezése várható” – emelte ki Menczer Tamás a videójában.

A kommunikációs igazgató bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a francia elnök már többször is felszólalt amellett, hogy a NATO-tagállamok küldjenek katonákat Ukrajnába, és ezt az ötletet számos európai vezető – köztük a lengyel, cseh és balti államok államfői – is támogatja.

„Magyarország békéjét csak akkor tudjuk megvédeni, ha június 9-én egy egyértelmű és határozott nemet mondunk a háborúra és igent a békére és a békepárti erőkre” – zárja szavait Menczer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában