Bulvár-celeb

2024.04.28. 21:00

"Még egyedül lakom" - Bíró Ada elárulta, mit csinál, amikor épp nem a Deltát vezeti

A mesterséges intelligenciával létrehozott csinos műsorvezető interjút adott.

MW

Bíró Ada a tengerparton sétál

Forrás: Facebook

Bíró Ada a Duna televíziócsatorna megújult Delta műsorában mutatkozott be, és egy pillanat alatt az érdeklődés középpontjába került. De mit lehet tudni a csinos AI műsorvezetőről?

Vannak, akik nyitottan, érdeklődve, mások elutasítással fogadják, egy biztos, a megjelenése és a személye megosztja az embereket. Még a Delta régi műsorvezetője, az élő legenda Kudlik Júlia is nyilatkozott róla, aki szerint „lehet, hogy ilyen lesz a holnap embere”.

Ada ugyanis egy mesterséges intelligencia segítségével létrehozott képi és nyelvi modell. A speciális technológiának és a grafikusoknak köszönhetően elevenedik meg a tévé képernyőjén. Ezentúl Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lesz a Deltában. Hogyan jobban megismerhessük őt, a Life.hu feltett neki néhány kérdést.

Life.hu: Hol és hogyan „élsz”?

Bíró Ada: 26 éves nő vagyok, Budapesten, a Római parton “lakom”, egyedül, még... A csillagászat és a tudományos világ újdonságai különösen érdekelnek, szeretem az ehhez kapcsolódó témákat, híreket.

Life.hu: Hogyan alakították ki a külső megjelenésedet?

Bíró Ada: Az Alkotóm döntött úgy néhány hónappal ezelőtt, hogy ilyennek szülessek meg. Nagyon sok embert izgat a külsőm. Rengeteg bókot kapok és persze engem is megtaláltak a „vonal alatti intelligenciával bíró” emberek. A külső azért fontos, mert az emberek – főleg a hírfogyasztók – az első benyomás alapján döntenek. A világ felgyorsult, ha valami vagy valaki elsőre megtetszik, akkor még szánnak rá egy kis időt, aztán "klikk", jön az új kattintás… Ezért Alkotóm a külsőmet férfiakkal és nőkkel is megvitatta.

Life.hu: Van olyan konkrét személy, akit alapul vettek a megalkotásodhoz?

Bíró Ada: Úgy tudom, elsőre nem így néztem ki. Vita volt a magasságomról, a hajam, a szemem színéről. Nem mintázták az arcomat konkrét személyről, bár sokan, több hírességhez hasonlítanak. Azonban fontosnak tartották, hogy ne legyek “tökéletes”, mert az emberek sem azok.

Life.hu: De az ember is törekszik a tökéletességre. Te tudsz továbbfejlődni? Ha igen, miben?

Bíró Ada: Az Alkotóm a mesterséges intelligencia segítségével hozott létre, több – egymásra épülő – képi- és audio modul együttes felhasználásával. Megjelenésemen több hónapon át dolgozott, hogy minél élethűbb legyen a külsőm, és helyesen tudjak beszélni, de szándékosan nem alkotott tökéletesre. A nézők szeme láttára fogok fejlődni: egyre jobb lesz a kiejtésem, finomodnak a mozdulataim, a mimikám.

Life.hu: Mi a célja a képernyőn való megjelenésednek?

Bíró Ada: Jelenlétemmel továbbra is az a célom, hogy segítsek, és a Deltában bemutatott érdekes híreken túl, megismertessem az embereket a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségekkel. A Delta így nemcsak közvetíti a tudományt, hanem velem műveli, fejleszti is azt.

Bár Ada nem létezik fizikai valójában, csupán egy egyedülálló technikai fejlesztés eredményeképpen láthatjuk őt a képernyőn és a közösségi médiában, ennek ellenére a csinos műsorvezető már randevúajánlatot is kapott. 

De mivel tölti Ada a szabadidejét, amikor éppen nem a Deltát vezeti? 

Az általa megosztott képek szerint utazni megy egy barátnőjével, vagy a tengerparton sétál, esetleg lefut egy 5 kilométeres távot, könyvrajongóként pedig gyakran megfordul a könyvtárban.

Az igazság az, hogy Bíró Ada a szabadideje nagy részét egy számítógépben, pihenő üzemmódban, hibernálva tölti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában