Sport

2016.03.25. 14:24

Szabó Viktória harmadik a párbajtőrözők diákolimpiáján

Szonok - A vívók párbajtőr szakágának országos diákolimpiai döntőjében bronzérmet szerzett Szabó Viktória, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója.

Horváth Erika

Hosszú, rossz emlékekkel tűzdelt időszak után végre újra sikerélménnyel gazdagodott Szabó Viktória, a Szombathelyi Vívóakadémia korosztályos válogatottat is megjárt párbajtőrözője. A diákolimpia szolnoki országos döntőjében, az V. korcsoportos lányok 45 fős mezőnyében jól rajtolt Patócs Zsolt tanítványa; a csoportkörben mind az öt ellenfelét legyőzve veretlen maradt, így a 32 közé jutásért nem kellett vívnia. A 16 közé a budapesti Palotás 15-9-es legyőzésével került, a nyolcaddöntőben a miskolci Kiss Evelint verte 15-11-re. A legjobb négybe is továbblépett a szintén miskolci Egerszegi 15-12-es legyőzésével. Csak a döntőbe jutás nem sikerült, miután a nagyon jó napot kifogó budapesti Csoknyaival szemben - aki végül az aranyat is megszerezte - 15-11-re alulmaradt. A térdműtéten is átesett Szabó Viki így egy diákolimpiai bronzéremmel gazdagodva kaphatott új lendületet.

Csaknem egyéves kihagyás után lehetett újra sikerélménye Szabó Viktóriának - mellette edzője, Patócs Zsolt Fotó: Cseh Gábor

- Viki 2014 novemberében szenvedett térdszalagszakadást, tavaly januárban meg is műtötték. Hosszú hónapokig tartó rehabilitáció után szeptemberben jöhetett le újra a vívóterembe - idézte fel az edző Patócs Zsolt. - Örömmel nyugtázhattam, hogy nem felejtett el a vívni, de a versenyein hihetetlen pechsorozat kísérte; szinte minden alkalommal egy tussal szenvedett vereséget a nyolcas döntőbe jutásért. Most végre sikerült túllépnie ezen az átkon, remélem ilyen lesz a folytatás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!