Sport

2017.04.28. 17:10

Vasárnap Vas megyei kosárlabda-rangadót rendeznek: Falco-Körmend

Megyei rangadóval folytatódik az NB I-es kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakasza: a hazai pályán hibátlan Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a nagy formában lévő Egis Körmendet látja vendégül vasárnap 18 órás kezdéssel.

Németh Zsolt

A Körmend csütörtökön elgázolta a vendég Szolnokot (109-81), vagyis egy önbizalomnövelő diadal után léphet pályára a vasi megyeszékhelyen. Jó helyzetből várja a középszakasz hajráját, akár még az első helyet is megkaparinthatja. A Falco legutóbb vasárnap lépett pályára, Székesfehérváron kapott ki (80-93). Ha a szombathelyiek mindenképpen pályaelőnyből akarják kezdeni a rájátszást, akkor a hátralévő két hazai meccsükből legalább egyet meg kell nyerniük. Vagyis ezúttal a presztízs mellett nagy téttel is bír a megyei rangadó.

- Erőltetett menet van mögöttünk, jól jött, hogy szusszanhattunk egy kicsit, igyekeztünk alaposan kihasználni a mögöttünk álló napokat - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Ellenfelünk erős kerettel rendelkezik, és az eredményei is nagyszerűek. Sajnos nem tudjuk, hogy Petty és Allen játszik-e. Hetek óta egy nagy kérdőjel a Körmend, senki nem tudja, hogy ki bevethető éppen, hogy milyen stílusban meccsel majd - bizonytalanságban tartva így az ellenfelet. De akik éppen játszanak, azok parádéznak: Gibbs, Smith, Ferencz és Kromah nagy formában van, és Csorvási is pályafutása egyik legjobb szezonját futja.

Láthatóan nagyon együtt van a csapat - keményen védekezik, gyorsan kosárlabdázik, gyorsan támad, ráadásul nagyon jól dob távolról. Sok múlik majd a védekezésünkön, főleg a hármasokat kell kivédenünk. Lehet, hogy a Körmend kirobbanó formában van, de mi hazai pályán játszunk, számíthatunk majd a közönségünk támogatására. Győzni akarunk! Pustahvar sérüléssel bajlódik, de vélhetően vállalja a játékot.

Darrin Govens (balról) és Tóth Nobert (jobbról) gyűrűjében a körmendiek - egyik - gólgyárosa, a nagy formában lévő Sterling Gibbs. Az Aréna Savariában is ügyelni kell rá Fotó: Szendi Péter

Csütörtökön nem várt különbségű, látványos mérkőzésen győzte le a Szolnokot a Körmend. Két kiemelkedő egyéni teljesítmény is kellett a sikerhez, hiszen Lasan Kromah tíz hárompontost célba juttatva szerzett 39 pontot, de a teljesítménymutató alapján Lenzelle Smith még nála is hasznosabban, sokoldalúbban játszott. Körmendi oldalon továbbra is kérdéses a sérüléssel küzdő Petty és Allen játéka - igaz, ők a Szolnok elleni meccset is kihagyták, de a csapat nem érezte meg a hiányukat.

- Gratulálok a játékosaimnak, bámulatos teljesítményt nyújtottak egy remek mérkőzésen - tért vissza a Szolnok elleni meccsre az Egis Körmend trénere, Gasper Potocsnik. - Külön szeretném megköszönni Sterling Gibbs és Csorvási Milán játékát, akik sérülten vállalták, hogy segítik a csapatot. Azonban nagyon gyorsan el kell felejtenünk ezt a mérkőzést, hiszen hamarosan itt a következő, a Falco elleni.

Magyarországon minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. De remélem, hogy újra ki tudunk rukkolni hasonlóan jó játékkal, megpróbálunk ismét sikert aratni! Nem lesz könnyű, mert kevesen vagyunk, és kevés időnk van felkészülni. Komoly edzésre gondolni sem tudunk, a sérülések miatt az elmúlt három hétben sem volt lehetőségünk igazán készülni öt-öt ellen. A legtöbb, amit tehetünk, hogy pihenünk, amennyit csak lehet, és frissítjük a játékosainkat. A Falco egész héten erre a meccsre készülhetett, ez komoly előny a számára. De mindent megteszünk, ami csak tőlünk telik, hogy nagyot harcoljunk az újabb sikerért a szombathelyiek ellen.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Fehérvár 32 23 9 2669 - 2437 .859

2. Körmend 32 22 10 2804 - 2504 .844

3. ZTE 33 22 11 2872 - 2743 .833

4. Falco 32 20 12 2624 - 2514 .813

5. Szolnok 33 19 14 2782 - 2652 .788

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!