Elképesztő

2024.05.03. 23:01

Macron EP-listavezetője hazánkba küldené a migránsokat (videó)

Valérie Hayer megdöbbentő tervet eszelt ki: kiszervezné a migrációt Közép-Európába.

MW

Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt listavezetője (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

Az európai választási kampány felgyorsult. Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt listavezetője közel két órán keresztül vitázott csütörtökön a francia BFMTV-n. A vitában többek között szóba került az ukrajnai háború, valamint a bevándorlás kérdése is – tudatta a Mandiner.

Hayer szerint „más országoknak is ki kell venniük a részüket” [a szolidaritási mechanizmusból]. „Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?” – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: 

Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak ? A románoknak ? A lengyeleknek ? (...) Ez lenne a szolidaritás

 – fogalmazott.

A Mandiner emlékeztet: nem ez volt az első alkalom, hogy Hayer hazánkkal kapcsolatban felháborító kijelentéseket tett. Januárban, rögtön azután, hogy frakcióvezetővé választották, kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja. Később pedig arról is beszélt, hogy 

az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon „visszaélni” a magyar miniszterelnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában