Eredmények

2024.05.04. 15:07

KV Birkózó SE Körmend: érmekben gazdag külföldi birkózó túrák

A KV Birkózó SE Körmend fiatal tehetségei két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza Trencsénből, majd nem sokkal később Somogyi Emese révén egy újabb aranyat szerzett az egyesület egy ausztriai nemzetközi versenyen.

Sütő Dániel

Forrás: KV Birkózó SE Körmend

A közelmúltban a szlovákiai TJ Dukla Trenčín (Trencsén) birkózó egyesület meghívására nemzetközi versenyen vehettek részt a KV Birkózó SE Körmend fiataljai. A megmérettetésre főleg Szlovákiából és Csehországból érkeztek szabadfogású egyesületek, de voltak ukrán egyéni versenyzők is. Magyarországot a körmendiek képviselték a résztvevő 14 egyesület között. A verseny alkalmas volt arra, hogy Bartós Zsolték felmérjék hol tartanak északi szomszédainkhoz képest, valamint új sportkapcsolatokat is lehetett építeni.

Hét versenyzővel indultak neki a tornának a Rába-partiak, akik közül öten érmet is szereztek. Csapatversenyben sem vallottak szégyent a körmendiek, mert az előkelő hatodik helyezést érte el egyesület ezen a rangos tornán. A vasi birkózók közül Csillag Levente és Szomi Máté aranyat, Markó Pál és Major Patrik ezüstöt, Agg Benedek pedig bronzot szerzett.

Nem sokkal ezután Ausztriába látogattak Bartók Zsolt tanítványai, ugyanis részt vettek az Austrian Open 2024 nemzetközi szabadfogású versenyen Steinbrunnban. A versenyre kilenc országból 33 egyesület 269 versenyzője adta le nevezését, akik reggeltőlkéső délutánig küzdöttek a bajnoki címekért.

A KV Birkózó SE Körmendet Somogyi Emese képviselte 56 kilogrammban, akinek német, osztrák és magyar birkózókkal kellett megküzdeni a dobogós helyezésért. Emese csoportjában egy magyar, egy német és kettő osztrák versenyző volt. Nem volt könnyű nap, de a döntő volt számára a legnehezebb. Az Érdi Spartacus, valamint az osztrák birkózókkal szemben az első kettő percben tussal nyert. A döntőben egy német ellenféllel került szembe, aki jó szabadfogású alapokkal rendelkezett. Az első félidőben Emese két lábratámadással 4:0-ra vezetett, szünet után a második menetben a német versenyző a körmendi birkózó lábratámadását levédve mögékerüléssel feljött 4:2-re. Innentől vált izgalmassá a mérkőzés. A félidőből már csak 45 másodperc volt hátra, a németnek támadnia kellett a győzelemhez, de Emese taktikusan kivédekezve blokkolta a támadásokat. Így a mérkőzés végén a körmendi birkózó kezét emelték a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában