Nem sokon múlt

2024.05.06. 14:37

Gadó András kicsivel maradt le a dobogóról - fotók

Nagy csatát vívott és végül épphogy lecsúszva a dobogóról negyedik helyen végzett a szombathelyi Gadó András a könnyűsúlyú erősemberek Európa-bajnokságán.

Sütő Dániel

Fotó: Cseh Gábor

Különleges és látványos versenynek adott otthont május első hétvégéjén Szombathely, hiszen városunkban rendezték meg a kétnapos Strongman Champoins League-t, amely az erős emberek Európa-bajnoksága volt egyben. Az esemény márciusi sajtótájékoztatóján még 20 résztvevővel kalkuláltak a rendezők, országonként kettő, de Magyarország szervezőként három erősembert nevezhetett a viadalra. A Strongman Champions League (SCL) által rendezett könnyűsúlyú kontinensviadalon összesen nyolc nemzet 13 versenyzője mérte össze erejét. A szurkolók mindkét nap fergeteges hangulatot teremtettek, amivel alaposan tűzbe hozták a versenyzőket. A kétnapos versenyen hagyományos erősemberszámok, kamionhúzás, rönknyomás, autófelhúzás, koffer- és lengősúlycipelés, kereszttartás és egy kifejezetten trükköz hordópakolás várt a résztvevőkre. Az Eb-t végül a lengyel Przemyslaw Marczewskié nyerte, mögötte cseh Jirí Tkadlcík lett a második. A dobogó harmadik fokára a Gadóval nagy harcot vívó finn Robert Pirkkiö állhatott még fel.

– Az egyik szemem sír, a másik meg nevet – értékelte teljesítményét Gadó András. – A negyedik talán a legkellemetlenebb helyezés. Kiváltképp úgy, hogy az utolsó két versenyszám előtt harmadik helyen voltam, az utolsó számban, a hordópakolásban azonban annyi előnye volt riválisomnak, hogy utánam következett, tehát tudta már, mennyit kell teljesítenie ahhoz, hogy maga mögé utasítson, hiszen addigra pontazonosság alakult ki kettőnk között. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a viadal nyitó napján pont nálam szakadt le az eső a kamionhúzásnál, ami alaposan megnehezítette a technikai kivitelezést. Ezáltal 1,5-2 másodperccel rosszabb időt futottam, de ez még így is jobb volt a középmezőnyhöz képest. Ha már ott azt tudtam volna nyújtani, amit valójában tudok, akkor eleve több pontot kapok annál a számnál és akkor nincs holtverseny a végjátékban. Ezzel együtt jónak értékelem ezt a negyedik helyet, mert előzetesen azt sem tudtuk, miként pozícionáljuk magunkat erő-, állóképességben a külföldiekhez képest.

Gadó Andrást remek teljesítményének köszönhetően meghívták a jövő hónap elején rendezendő finnországi vb-re, de részvétele még kétséges. A másik két magyar versenyző közül ötödik lett Kontás Csaba, akit szintén meghívtak a vb-re, Pap Zoltán pedig a 11. pozícióban fejezte be a kontinensviadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában