Kosárlabda

2024.05.02. 17:00

Falco KC–ZTE: az utolsó mérkőzés?

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE gárdáját fogadja pénteken 18 órakor – ha ismét nyert a sárga-fekete gárda, akkor bejut a döntőbe.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Eddig nagyon egyoldalú az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős párharc. Szombathelyen 38 (101-63), majd Zalaegerszegen 25 (71-96) ponttal nyert a Falco – egyik meccsen sem hagyott szemernyi esélyt sem az ellenfelének. A két csapat eddig nincs egy súlycsoportban,  a szombathelyi gárda mindkétszer óriási fizikális, sebességbeli fölényben volt riválisával szemben – annak ellenére is, hogy a szakmai stáb szorgalmasan forgatta a játékosokat, egyik kulcsembernek sem kellett megszakadnia. Komoly meglepetés lenne, ha a ZTE a harmadik elődöntős összecsapáson akár csak megszorítaná a Falcót.

– Jól játszottunk az előző két összecsapáson, vezetünk 2-0-ra, de még nem dőlt elé semmi, nem kényelmesedhetünk el, még le kell zárni az elődöntőt – jelezte Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – Továbbra is a jó védekezés lesz az alap, amire építve jó ritmusban kell támadnunk. Jó formában vagyunk, együtt van a csapat – de vár ránk egy újabb komoly téttel bíró összecsapás. Bizakodva várom a meccset – és ismét számítok a szurkolóink támogatására!

– A ZTE különösebb nyomás nélkül léphet pályára, vélhetően mozgósítani fogja az utolsó tartalékait, és minden mindegy alapon veti bele magát a küzdelembe – mondta a Falco szerb irányítója, az elmúlt hetekben remeklő Stefan Pot. – Éppen ezért küzdelmes meccsre, veszélyes ellenfélre számítok. Jól teljesítünk eddig a rájátszásban, rendre koncentráltan, csapatként, eredményesen játszunk – ezt az irányt kell követnünk, és akkor lezárhatjuk az elődöntőt!

A másik ágon Arconic-Alba Fehérvár–NHSZ-Szolnoki Olajbányász mérkőzést rendeznek szintén pénteken 18 órakor – ebben a párharcban 1-1 az állás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában