Eredmények

2024.05.10. 12:00

Duatlon: remekeltek a kőszegiek

Remekül szerepeltek a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői a Balaton-parti serdülő, gyermek és sprint duatlon országos bajnokságon és a mix-váltó duatlon országos bajnokságon. A vasiak több éremmel térhettek haza.

Pum András

Forrás: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A Balaton-partján a gyermek duatlon korcsoport futamaival kezdődött az első nap. A kőszegi Kovács Levente mindössze pár másodperccel maradt le a dobogóról, a 4 helyen ért célba, Vincze Márton 45., Dán Ábel pedig 48. lett. Csapatban a vasi fiúk a 6. helyezést szerezték meg. Ezt követően a serdülők futamai következtek. A lányoknál Hóbor Enikő a 9., Jelencsics Alíz 24., Ürmös Panka a 26. helyen ért célba, míg a fiúknál Gurisatti Péter a 11. lett. A három lány csapatban a dobogó 3. fokára állhatott az összesített időeredményük alapján. Majd az újonc 1 és újonc 2 korcsoport futamaira került sor. Az újonc 2-es futamban Gaján Péter 13., Gurisatti Ádám 19., Tislerics Mihály 32. helyezést ért el. A fiúk csapatban éppen lemaradtak a dobogóról – a 4. helyet szereztek. Ezt követően a sprint táv (5 kilométer futás, 20 kilométer kerékpár, 2,5 kilométer futás) futamaival folytatódott a verseny. Először a női futam rajtolt el, Kulcsár Amira az összetett verseny 4. helyén ért célba, míg korosztályában, a junior korcsoportban pedig magyar bajnoki címet szerzett – Stumpf Anna itt 10. lett.

A felnőttek mezőnyében Medvegy Nóra és Pillisz Réka is szép egyenletes teljesítményt nyújtott. A férfi összevont futamban Hóbor Zalán első éves felnőttként képviselte a kőszegi egyesületet, míg Medvegy András, Hóbor Lehel és Laki Barnabás juniorként állt rajthoz, Hóbor Álmos pedig ifiként először indult együtt a felnőtt korosztállyal. Zalán végig irányítva a versenyt az első futáson kissé elfutott a mezőnytől, majd a kerékpárra váltáskor az első összeálló csapattal ötödmagával tekerte végig a távot, a befejező futáson a pálya emelkedős részének elején ellépett a még vele futóktól és ezt az előnyét már megtartva nyerte meg a versenyt. A junior fiúk közül Medvegy András az első futáson még az elsőkkel tartotta a tempót, a kerékpáros váltásnál maradt le a Zalánnal tekerőkről. A kerékpározást az első nagyobb üldöző bolyban teljesítette, majd innen egy nagyszerű második futást produkálva junior ezüstérmesként az abszolút 8. helyen ért célba. A junioroknál Laki Barnabás 7., Hóbor Lehel 9. lett. Az ifjúsági korcsoportban Hóbor Álmos a 21. helyen ért célba. A fiúk az UP2-es korosztályban harmadik helyezést szerezték meg csapatban (Medvegy András, Laki Barnabás Hóbor Lehel) a vasiak.

Másnap a mix-váltók versenyeivel folytatódott a duatlon országos bajnokság, itt három váltóval voltak érdekeltek az alpokaljaiak. Mindegyik együttesük nagyon szépen teljesített, utánpótlás 2-es csapatuk országos bajnoki ezüstéremmel térhetett haza. A kisebbek futamában a serdülő váltó (Gurisatti Péter, Hóbor Enikő, Kovács Levente, Jelencsics Alíz) az 5. helyezést szerezte meg.

A nagyok futamában az utánpótlás 2-es korosztályban a Medvegy András, Kulcsár Amira, Hóbor Lehel, Stumpf Anna összeállítású kőszegi csapat ezüstérmet szerzett. A kőszegi felnőtt váltó tagjai pedig kifejezetten jól szerepelve a 7. helyen értek célba.

Forrás: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub
Forrás: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában