Labdarúgás

2024.05.06. 08:13

Bajnok lett a Haladás! Vármegyei I. osztály: a Király vendégeként nyert a Vép - fotók

A 27. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – ismét nyert az éllovas Haladás II., ezzel pedig bebiztosította magának a bajnoki címet!

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Csákánydoroszlói KSE–Vasvár VSE 0-2 (0-1). Csákánydoroszló, vezette: Pázsi M.

Csákánydoroszló: Böröndi – Török (Urbán), Szabó D. (Márton), Takács M., PANDUR, Horváth S. (Beke), Dedics, Düh (Danyi), ALBERT, Takács Á. (Takács Sz.), Sárközi. Edző: Kurucz Ádám.

Vasvár: Sipos – Bíró, Horváth A. (Gotthárd), Vincze, Czövek (Berta), Elekes (Péter), Dávid (Pásztor), Tausz, Mikó, Márton (Schermann), Kántor. Edző: ifj. Sziffer István.

Gól: Berta, Tausz.

A helyzetek alapján talán nem csak a döntetlenre, de még a három pontra is rászolgált volna a hazai csapat. Ám ezt a sportot gólra játszák, ennek tükrében pedig teljes mértékben igazságos eredmény született.

Király SE–Alpok Zirkon Vép VSE 1-4 (1-1). Szombathely-Újperint, v.: Ódor Á.

Király: Szlámer – Karvalics, Takács, Schimmer, Fábián (Sipőcz), Kudron, Németh G. (Vass), Rózsás (Vilics), Halmosi, Csákvári, Potyi. Edző: Hegyi László.

Vép: Bezdi B. – Pogácsás (Takács Á.), Baranyai K., Czeglédi R., Baranyai N. (Niksz), Bezdi Sz., Beke (Illés Á.), Tama, Balikó D., Takács M. (Czeglédy B.), Balikó M. Edző: Gombás Péter.

Gól: Karvalics, ill. Takács Á., Niksz, Tama, Takács M.

Első félidőben inkább a hazai csapatnak voltak nagyobb helyzetei, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. De a hazaiak nagy erőket mozgósítva az első félidőben kiegyenlítettek. Viszont a második felidőben alább hagyott a koncentráció hazai oldalon, ezt büntette a vendég, kontrákból rúgta a góljait – és elvitte a három pontot.

Rábapatyi KSK–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE 5-2 (1-2). Rábapaty, 120 néző, v.: Imre B.

Rábapaty: Király – Zeke (Bakonyi), Horváth K., Piros D. (Németh B.), Dugovics (Piros P.), Gosztolya (Nardai), Csupor, Kovács T., Ódor, Horváth R., Németh G. Játékos-edző: Kovács Gábor.

Szarvaskend: Biró (Esztergályos) – Velekei L., Velekei B., Jóna, Németh T. (Kis-Nemes), Tuboly, Földes, Kopfer, Wolf, Tóth G., Törő (Csillag). Edző: Kovács Kálmán.

Gól: Horváth K. (2), Piros D. (2), Németh G., ill. Velekei L. (2).

Hazai csapat első 20 percben már kétgólos hátrányba került – de még az első félidőben sikerült szépíteni.  A második félidőben aztán a hazaiak extra teljesítmény nyújtva négy gólt is rúgtak, és megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy vendégek kapusa súlyos sérülést szenvedett, mentővel szállítottak kórházba. A rábapatyi klub mielőbbi felépülést kíván neki!

Söpte SE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-1 (1-0). Söpte, v.: Harcsár R.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Biró (Vargyas), Kovács E., Szabella, Joó, Kondákor, Koronczai (Varga A.), Vámos, Tamás (Plajszer), Rácz. Edző: Simon Attla.

Táplán: Gyécsek – Vass, De Paula A., Gombos (Nagy M.), Rosner G., Dvorschák, Polgár, Németh N., Markó, Fazekas, Szakály. Edző: Borbás János.

Gól: Vargyas, Szabella, ill. Rosner G.

A mérkőzés összképe alapján a több helyzetet kidolgozó hazai csapat egy gólos győzelme megérdemelt a nagyot küzdő, sportszerű vendég ellen.

Büki TK–Sárvár FC 1-4 (1-2). Bük, 60 néző, v.: Konkoly Z.

Bük: Kamondi – Szabó D., Fehér, Kossuth, Németh G., Oláh, Redőcs, Kovács Á. (Traxler), Simon, Kovács Z., Puskás. Játékos-edző: Németh Gergő.

Sárvár: László – Németh Á. (Horváth L.), Könczöl, Takács (Biró), Fider, Tokaji, Varga Á. (Horváth M.), Vajda, Tóth M., Kovács B., Sinka. Edző: Nagy Dániel.

Gól: Kovács Á., ill. Tokaji (2), Fider (2).

Az első félidőben mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A hazai csapat a 17. percben előnybe került, amire gyorsan meg is érkezett a Sárvár válasza. Sőt, az első félidő végén egy véleményes tizenegyesből a vezetést is megszerezte a vendég. A második félidőben már a Sárvárnál volt többet a labda, ezt további két gólban mutatkozott meg. Jár a gratulációs a Sárvárnak! Említésre méltó a büki U19-es csapat teljesítménye: a szezonban a mezőnyből egyedüliként győzte le a Sárvár korosztályos gárdáját!

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Szombathelyi Haladás II. 0-1 (0-1). Celldömölk, 300 néző, v.: Sebesi P.

CVSE: Osvald – Marsai, Enyingi, Göntér, Szuh, Gaál, Keszei (Gábor), Horváth E., Berecz, Szép (Németh J.), Péter (Czinder). Edző: Takács Gábor.

Haladás: Molnár-Végh – Kopácsi, Bolla (Zsédely), Mozsár, Bonyhárd, Stifter, Stefanich, Losontin (Csörnyei), Faggyas (Pruska), Takács-Földes (Baján), Bonchis (Udvardi). Edző: Horváth András.

Gól: Bonyhárd.

A nézők jól szórakoztak, egy jó iramú, nyílt sisakos meccset láthattak. A Cell alaposan megnehezítette ellenfele dolgát, mindkét oldalon akadt helyzet – a vendég egy szerencsés góllal szerezte meg a három pontot. Bár a meccs kiélezett volt, egy góllal azért jobb volt a Haladás, megérdemelten nyer – a CVSE gratulál ellenfelének a bajnoki címhez!

Az ünneplésről készült videó IDE kattintva érhető el >>

Csepregi SE–Kiswire-Szentgotthárdi VSE 2-1 (1-0). Csepreg, v.: Marton A.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Koósz, Kossuth, Simon (Törzsök), Takács Ke. (Sándor), Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á., LUKÁCS (Fogl), TAKÁCS D. (Takács B.). Edző: Steiner Zsolt.

Szentgotthárd: Kapui – László (Korpics), Muzsi, Horváth D. (Komáromi), Sipos B., Dancsecz, Laczó, Gécsek (Bedi), Sulics, Sipos G., Gyécsek. Edző: Heiter László.

Gól: Lukács, Kótai, ill. Bedi.

A Gotthárd lépett fel támadólag, és a meccs nagy részét irányítása alatt is tartotta – nagy teher hárult a hazai védelemre. De jól küzdött a házigazda. Sőt egy kontrából 11-est harcolt ki, a jogos büntetőt pedig gólra váltotta. Fordulás után is támadott, nyomott a Szentgotthárd – de nem talált fogást a szervezetten, olykor önfeláldozóan védekező Csepregen. Sőt, Lukács ismét villant, és 2-0-ra alakította az eredményt. Innen pedig már rutinosan lehozta a meccset a házigazda – a gotthárdi szépítés a ráadásban született. Korrekt játékvezetés mellett zajlott le a meccs, mind a két csapatnak jár a gratuláció – egy jó csapat ellen szerzett értékes három pontot a Csepreg.

Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE–Körmendi FC 2-2 (2-0). Nádasd, 400 éző, v.: Héra Cs.

Nádasd: Rejtli – Horváth B., Péter, Zsoldos (Somogyi), Kalamár, Varga M. (Cservék), Major, Mesics, Dudás, Meskó, Burka. Edző: Elekes Zoltán.

Körmend: Balogh – Holecz, Péter (Zimits), Molnár L., Sály G. (Szijjártó Áb.), Pergel, Czene (Szijjártó Ár.), Kovács K. (Németh B.), Sipos, Nagy Zs., Zsoldos. Edző: Dobos Sándor.

Gól: Meskó (2), ill. Sipos, Németh B.

Feltüzelten kezdett a házigazda,  a 10. percben már 2-0-ra vezetett. Aztán a körmendi együttes rendezte sorait, nagy nyomást helyezett a hazai védelemre. A második félidőben is támadott becsülettel a Körmend, de nagyobb helyzeteket csak pontrúgások után tudott kialakítani – amelynek köszönhetően az 55. percben szépített. Majd a 90. percben büntetőből egyenlített. A meccs képe alapján a döntetlen reális eredmény.

Újperintről Hegyi László, Csákánydoroszlóból Kurucz Ádám, Rábapatyról Dénes István, Söptéről Ávár Zsolt, Bükről Naszádos Jácint, Celldömölkről Takács Gábor, Csepregről Steiner Zsolt, Nádasdról Rejtli Kornél tudósított.

A 28. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Vasvár–Király, Sárvár–CVSE, Körmend–Rábapaty, Szentgotthárd–Nádasd. Vasárnap, 17.30: Vép–Csepreg, Táplán–Bük, Szarvaskend–Söpte, Haladás–Csákánydoroszló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában