Sportlövészet

2024.04.27. 17:00

Két vasi sportlövész is dobogón

A gencsapáti Biczó Barnabás aranyérmet, míg a sorkifaludi Tanai Hunor bronzot szerzett a Balogh György Tehetségkutató Országos Lövészversenyen.

Sütő Dániel

A gencsapáti Biczó Barnabás a dobogó tetején

Forrás: VN/Nagy István

A Püspökmolnáriban rendezett területi döntőből korcsoportonként az első három helyezett jutott tovább az országos fináléba, amelyet Ácson rendeztek. A Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári lőterén tartott területi versenyen elért eredmények alapján Vas vármegyéből 12 fő utazott Ácsra és képviselték a vasi színeket, illetve iskolájukat.

Az általános iskolás lányok közül rugós kategóriában a vasvári Nagy Dzsennifer hetedik, a sorkifaludi Cserkuti Vanessza 12., a szintén vasvári Török Lilla pedig 13. helyen zárt.

Az általános iskolás vasi fiúk brillíroztak rugós kategóriában, hiszen a gencsapáti Biczó Barnabás a dobogó tetejére állhatott fel (felkészítője Nagy István és édesapja volt), a sorkifaludi Tanai Hunor pedig a harmadik pozícióban végzett.

A középiskolás hermanos lányok közül rúgós kategóriában Bánics Dóra 18., Varasdi Nikolett 22., míg Megyesi Dóra a 23. helyen fejezte be a megmérettetést.

A középiskolás fiúk között a vasi színeket ugyancsak a hermanosok képviselték, szám szerint négyen. Antal Péter a 11., Barcsánics Iván a 16., Széll Dániel a 20., Gulyás Gergely pedig a 21. pozícióban zárt a versenyt. A Herman Ottó Technikum lövészeit Kovács Attila készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában