Egyetem

2024.05.10. 10:06

Tanulni egy életen át- Lezárult a Nyugdíjas Egyetem tavaszi szemesztere

Csabai Bernadett

Forrás: Gombás Mónika

A Nyugdíjas Egyetem XIX. szemesztere izgalmas záróakkorddal ért véget a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A résztvevő senior hallgatók két idegenvezető irányításával fedezhették fel a Szombathelyi Püspöki Palota és a Székesegyház különleges titkait. Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által 2014 óta szervezett, népszerű rendezvénysorozat félévzáró találkozóján a jelenlévők - oklevél formájában - átvehették "félévi bizonyítványukat".  

Az előadások sokszínűsége, a különböző tudományterületek és művészeti ágak megközelítése, valamint a gyakorlatorientált alkalmak kiemelték az idősek fejlődésének fontosságát. A tavaszi szemeszter előadásai Svájcról, kamaszkor sajátosságairól, valamint az örök hűségről és szerelmi témákról szóltak. A résztvevők lehetőséget kaptak a csillagok közötti utazásra is az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Földrajzi Tanszékének Planetáriumában. A tanév második féléve május 7-én zárult, de az érdeklődők ősszel folytathatják tanulmányaikat.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában