Választás 2024

2024.05.04. 18:41

Szombathely "okos város"? - Jagodits Zsuzsa képet posztolt az ingyenes diákbérletért sorban állókról

Szombathelyen ekkora sor állt tegnap a Blaguss irodánál esőben az ingyenes diákbérletért - erről posztolt szombaton Jagodits Zsuzsa, a 4. számú választókerület képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP). Rámutatott: ígértek nekünk "okos várost". Más településeken elég egy diákigazolvány és városkártya a diákok ingyenes utazásához.

Tömböly Ágnes

Szombathelyen a Blaguss-irodánál pénteken sorban álltak az ingyenes diákbérletért is

Fotó: VN/Facebook

"Ekkora sor állt tegnap a Blaguss irodánál esőben, az ingyenes diákbérletért! Ezért mondom, hogy szükség van a praktikus, családcentrikus, női gondolatokra a döntéshozásban!" - írta szombati Facebook-bejegyzésében Jagodits Zsuzsa. 

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje emlékeztetett: "A kormány döntésével összhangban, a szombathelyi diákok a Blagussnál is ingyen utazhatnak. Persze nálunk, csak ha igényli a szülő - ekkor az önkormányzat határozatot állít ki".

A Szombathelyi Fidesz javaslata egyébként az volt, hogy 18 éves korig legyen ingyenes, a baloldali városvezetés azonban ezt leszavazta.

Ismert: Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester januárban jelentették be, ingyenessé teszik minden 16 év alatti szombathelyi diák számára a Blaguss-járatok használatát. A legutóbbi közgyűlésen Horváth Gábor önkormányzati képviselő kérdésére elhangzott: addig mindössze 1140 diák számára állították ki azt a határozatot, ami lehetővé teszi számukra a térítésmentes utazást. 

Jagodits Zsuzsa most arra hívta fel a figyelmet: 

Jelenlegi állás szerint az ingyenes bérlet átvételére kizárólag(!) a Blaguss Éhen Gyula téri pénztárában van lehetőség. Nem is akármikor! (...) A pénztár minden hónap 1. és 6. napja között munkanapokon 5.00 – 17.00 óra között, és minden hét további legalább egy napján nyitva tart

- tájékoztatott a Fidesz képviselőjelöltje, hozzátéve: az ingyenes bérletet a diákigazolvány és a határozat bemutatásával, személyesen, minden hónapban át kell venni. 

Na, ezért van sor

- húzta alá.  

A szombathelyi családok szerint: "bosszantó, hogy a határozat az egész tanévre szól, a bérlet viszont mindig csak az adott hónapra. És minden hónapban menni kell átvenni. Tegnap nagyon vicces volt az esőben...

- osztotta meg a hozzá érkezett panaszokat a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Jagodits Zsuzsa
Jagodits Zsuzsát többen megkeresték, hogy panaszukat elmondják, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje megoldási javaslattal is előrukkolt
Fotó: VN/Facebook

 Jagodits Zsuzsa megoldási javaslattal is előrukkolt

  • Ne terheljük tovább az édesanyákat, családokat szükségtelen adminisztrációs terhekkel! 
  • A feladatunk önkormányzati szinten épp az ő segítésük, tehermentesítésük!
  • A több, mint 7000 szombathelyi diákból, alig több mint 1000 diák vette igénybe! Vélhetően pont ezért...

Szombathelyi baloldali városvezetés így képzeli az "okos várost"?

"Ígértek nekünk 2019-ben "Okos Várost", amiben minden digitalizáltan intézhető lesz..." - erre is emlékeztetett Jagodits Zsuzsa. 

  • Más településeken (Kecskeméten, Debrecenben...) a diákigazolvánnyal vagy épp a városkártyával ezt meg tudják oldani!
  • Van nekünk is Szent Márton-kártyánk! Miért nem intézhető ezzel?
  • Miért nem érvényes egész évre?
  • Miért kell minden hónapban ennek kitenni a családokat?
  • Miért gyűjtenek ismét adatokat a gyermekeinkről?

"Csak remélni tudom, hogy nem épp az a céljuk, hogy a lehető legkevesebben vegyék igénybe!" - zárta gondolatsorát Jagodits Zsuzsa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában