Testületi ülés

2024.05.02. 15:00

Városi fejlesztésekről és támogatásokról is döntöttek a legutóbbi szentgotthárdi testületi ülésen

A Szentgotthárdi Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtartotta áprilisi ülését, melynek során számos témát érintettek, a közbiztonság helyzetétől kezdve egészen az épületenergetikai fejlesztésekig. A döntések között szerepelt az első lakáshoz jutók támogatásának növelése, valamint jelentős beruházások a sportpályák és kulturális intézmények fejlesztésére.

Csabai Bernadett

Forrás: VN/archív

A fő napirendi pontok között megtárgyalták a közbiztonság helyzetét, a Körmendi Rendőrkapitányság Szentgotthárdi Rendőrőrse tájékoztatást adott az elmúlt évben ellátott feladatairól, statisztikai adatairól és eredményeiről. A beszámolóból kiderült, hogy összességében csökkent a bűncselekmények száma Szentgotthárdon, és nem volt olyan súlyos eset, ami alapjaiban megrendítette volna a helyiek és látogatók biztonságérzetét. A vagyon és közrend elleni bűncselekmények némileg emelkedtek, a személyes és közlekedési bűncselekmények száma jelentősen csökkent. A csalások száma kiugróan magas volt az előző évekhez képest.

Huszár Gábor idén is indul a szentgotthárdi polgármesteri címért
Huszár Gábor idén is indul a szentgotthárdi polgármesteri címért
Forrás: Huszár Gábor közösségi oldala

Több támogatás a szentgotthárdi első lakáshoz jutóknak

Mostantól többen és magasabb önkormányzati támogatást kaphatnak az első lakáshoz jutók, ugyanis a testület változtatott a jogosultsági feltételeken: a felső jövedelmi határt nettó 480.000 forintra, a vagyontárgyak együttes értékét 14.000.000 forintra emelték meg, illetve nőtt az igényelhető önkormányzati támogatás összege is 1.000.000-ról 1.200.000 forintra.

További épületenergetikai fejlesztésekről is döntöttek: a Városi Gondozási Központ napelemes rendszerének kiépítésére, a szentgotthárdi színház padlásszigetelésére, a háziorvosi rendelő napelemes rendszerére, a tekepályán (a most kiépített napelemes rendszerhez) hőszivattyús klímaberendezések telepítéséhez és a rábatótfalui művelődési házban energetikai jellegű felújításokra (kondenzációs gázkazán, padlás födém hőszigetelése, bejárati ajtók cseréje, a világítás korszerűsítése) harmincöt millió forintos keretösszeget hagytak jóvá a képviselők.

A Szentgotthárdi VSE Labdarúgó Szakosztályának kérelmét is tárgyalták, és jóváhagyták a tervezett sporttelepi fejlesztéseket. Ennek része a labdarúgó edzőpálya és a műfüves labdarúgó pálya világításának modernizálása, valamint a labdarúgó nagypálya korlátjainak cseréje. Ezek megvalósításához az elérhető TAO és MLSZ támogatást 4.876.611 forint önkormányzati forrással egészítik ki.

Felosztották a civil támogatásokat

Sor került a civil szervezeteket és városrészeket támogató alap idei első felosztására is. A képviselő-testület minden beérkezett kérelmet támogatott, így a következő időszakban – több mint 1,1, millió Ft önkormányzati támogatásból – egyebek közt horgászverseny, népdalkör-találkozó, Rába-parti piknik, a városi kutyafuttató előkészítését támogató rendezvény, kirándulás a szombathelyi Kalandvárosba, soproni fúvószenekari fellépés, Civil nap és főzőverseny, Nemzeti összetartozás napja, Senior örömtánc programjai, természetfilm vetítése általános iskolások számára, a kerthelyi főződélután megszervezése és a zsidai városrészi kultúrház fejlesztése valósulhat meg.

A Szentgotthárdi Evangélikus Egyházközség nyári hittantáborát, a III. Béla Szakképző Iskola családi napját, illetve a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola gyermek- és diáknapját is támogatták mindösszesen közel egy millió forint összegben, illetve az Arany iskola programjához Huszár Gábor polgármester százezer forint támogatást nyújt a polgármesteri keret terhére. A város vezetője nemrég bemutatta képviselőjelöljeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában