Fejlesztés

2024.05.10. 16:00

Döntött a képviselő-testület - megújulnak a járdák két utcában is Szentgotthárdon

Napokon belül elkezdődhetnek a járdafelújítási munkálatok a szentgotthárdi Táncsics és Kisfaludy utcákban. A munkálatok előreláthatólag június végéig tartanak, addig forgalomkorlátozásra lehet számítani a területen.

Csabai Bernadett

Az áprilisi testületi ülésen döntöttek arról, mely utcákban újul meg a járda Szentgotthárdon

Fotó: Szentgotthard.hu

Két járdaszakaszt is megújítanak Szentgotthárdon, napokon belül elkezdi a kivitelezést a szentgotthárdi önkormányzat által megbízott kivitelező cég. A képviselő-testület döntése alapján a Táncsics és Kisfaludy utcákban újítják fel járdaszakaszt. Előbbiben a felújítás magában foglalja az új járda burkolatalap kialakítását, a meglévő pályaszerkezet bontását és újra bedolgozását, betonfolyóka és csapadékcsatorna építést, valamint kerti szegélyek kialakítását, és új aszfaltburkolat építését. Hasonló munkák zajlanak majd a Kisfaludy utcában is.

A szentgotthárdi Kisfaludy utca is megújul
A szentgotthárdi Kisfaludy utca is megújul
Forrás: szentgotthard.hu

Két utca is megújul Szentgotthárdon

A területet április 16-án adták át a kivitelező cégnek, a tervek szerint a nyár közepén már használatba vehetik a lakók, időjárás függvénye, de június végére előreláthatólag elkészülnek a munkálatokkal.

A munkaterületen részleges, illetve az aszfaltozási munkálatok idején teljes forgalomkorlátozásokra kell számítani – tudtuk meg a város honlapjáról. Fontos, hogy a járdafelújítás csak a meglévő járda vonalában történik, az ingatlanok kocsibejárói nem kerülnek felújításra. Amennyiben valaki saját költségén aszfaltburkolatú kocsibejárót szeretne kiépíttetni az érintett utcában, azt a beruházás keretén kívül kell megoldania.

Törő Eszter, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki ügyintézője elmondta, több javaslat érkezett azzal kapcsolatban, hogy melyik járdákat újítsák fel a városban. A Táncsics és a Kisfaludy utcaiak már nagyon rossz állapotban voltak, ezért döntött a képviselő-testület ezek mellett. Hozzátette azt is, hogy szűk utcákról van szó, ha két autó a parkol a út szélén, a munkagépek már nem férnének el közöttük, ezért is hívták fel a lakosság figyelmét, úgy parkoljanak, hogy az ne akadályozza a munkavégzést. A jövőben további járdák is megújulnak Szentgotthárdon – a következő a Jókai és a Móricz Zsigmond utcai járdák felújítása lesz.

Ezen az ülésen adták át az Év Szentgotthárdi Rendőre díjat is, ezt idén Dombóvári Gergő nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában