Vásár

2024.05.10. 17:30

Paprika, paradicsom, zeller, cukkini - Helybe vitték a palántákat pénteken reggel a Parkerdőbe - fotók

Paprika, paradicsom, zeller, cukkini – a legkeresettebb palántákkal települt ki a Herman-iskola a Parkerdőbe pénteken reggel. A kiskerttulajdonosok ezúttal is örömmel fogadták a helyben vásárlás lehetőségét.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Jófajták, beváltak, ezért most is jöttek - tudtuk meg többektől. Rapali Márton eloszlatta azt a kétséget is, miszerint agyagos talajban nem lehet szép palántát nevelni. – Két-háromévente trágyázzuk meg, ősszel ássuk, tavasszal rotáljuk fel a földet, így porhanyós lesz a föld, minden megél benne – osztotta meg velünk tapasztalatait. Horváth Géza szerint a saját termés mindig jobb, ezúttal paprika és paradicsompalántáért állt sorba. Elárulta: a termésből jut majd a gyerekeknek, unkáknak is. 

Egy másik vásárló pedig azt mesélte: járt már az iskola vásárán, ezúttal patiszonért és virágokért érkezett. A palántákkal kapcsolatban jól bevált módszerük: a lenyírt fűvel takarják a talajt – tavaly csodájára jártak a paprikatermésüknek, most is hasonlóban bízik. Sokéves hagyomány már, hogy a Herman iskola helybe viszi az palántákat. Németh Csaba műszaki vezető elmondta: ide a legkeresettebb termékekkel érkeznek: étketési és töltenivaló paprikával, többféle paradicsommal, zellerrel, spárgatökkel, cukkinivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában