Teljesítménytúra

2024.05.07. 07:00

Régi túra új köntösben – Nagy Gáspár nyomában a Vasi-Hegyháton

A Nagy Gáspár nyomában elnevezésű gyalogos teljesítménytúra immár hagyománynak számít a Vasi-Hegyhát túrázó közösségeinek. Idén május elsején tartották meg a költő tiszteletére létrehozott eseményt a Sakura Egyesület és a Vasvár Népfőiskola közös szervezésében.

Csabai Bernadett

Nagy Gáspár teljesítménytúra - idén van a költő születésének 75. évfordulója

Forrás: Vasvár Népfőiskola

A túrázók a Vasvári Domonkos kolostorból kezdték el a húsz kilométeres távot. A útvonal Pácsony és Olaszfa településeket érintve a költő szülőföldjének legismertebb helyszínein át vezetett. Az útvonal Nagytilajon ért vége, ahol Nagy Gáspárt örök nyugalomra helyezték 2007-ben.

Ilyen kitűzőt kaptak a Nagy Gáspár teljesítménytúrán
Ilyen kitűzőt kaptak a Nagy Gáspár teljesítménytúrán
Forrás: Sakura Egyesület

A túrát a Sakura Egyesület és a Vasvár Népfőiskola közösen szervezte, hogy emléket állítsanak a Kossuth- és József Attila-díjas Vas vármegyei költőnek. A résztvevők a tájakat járva nemcsak a természeti szépségekben gyönyörködtek, hanem a költő életéről és munkásságáról is megemlékeztek.

Az együttműködő partnerek, mint Nagytilaj és Olaszfa községek, valamint a Nagy Gáspár Kulturális Központ is hozzájárultak az esemény sikeres lebonyolításához. A túra résztvevői biztonságban és kényelemben érték célba, és a Vasvár Népfőiskola két kisbusza gondoskodott arról, hogy Nagytilajból mindenki visszajusson a rajthelyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában