Választás 2024

2024.05.02. 13:36

László Győző vezeti a szombathelyi baloldali listát, őt DK-s, MSZP-s politikusok követik

László Győző, a Momentum politikusa, Szuhai Viktor, a DK választókerületi elnöke, Tóth Kálmán, az ÉSZ elnöke és Bokányi Adrienn, az MSZP szombathelyi elnöke után Koczka Tibor az ötödik a baloldali szervezet listáján.

Vaol.hu

László Győző, a Momentum politikusa vezeti a baloldali listát Szombathelyen

Fotó: VN-archív

- Koczka Tibor függetlenként az ÉSZ listájának ötödik helyén szerepel a június 9-i önkormányzati választásokon - jelentette be Tóth Kálmán, a szervezet elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. 

- Szükség van külső kontrollra - mondta dr. Nemény András polgármester, hozzátéve: nem az a lényeg, hogy Koczka Tibor honnan jön, hanem hogy mik a közös pontok, Szombathely pedig az. 

Koczka Tibor (Pro Savaria) szerint Szombathely az elmúlt 2000 évben akkor tudott nagyot fejlődni, amikor béke volt és nyugatra tekintett. Szerinte akkor tudna nagyot fejlődni a város, ha helyben dőlnének el a dolgok, és megvalósulna egyfajta közös gondolkodás - ezért döntött az együttműködés mellett, amiről elmondásuk szerint írásos megállapodás nem született, de kezet ráztak rá.  

Koczka Tibor (balra) a Jobbik-Pro Savaria közös listájáról jutott legutóbb a közgyűlésbe 
Fotó: Unger Tamás

Emlékezetes marad, hogy Koczka Tibor február derekán a városháza előtt arról beszélt: balek volt, amikor bedőlt 2014-ben és Hende Csaba hívására politikai pályára lépett. 2020-ban a Jobbik-Pro Savaria közös listájáról jutott a szombathelyi közgyűlésbe, miután Molnár Miklós lemondott a képviselői mandátumáról. Nagy port kavart az is, amikor 2020 januárjában kiderült: a Vasivíz Zrt.-nél helyezkedett el Koczka Tibor. 

A csütörtöki sajtótájékoztatón megtudtuk: a szombathelyi baloldali tömörülés választási listáját László Győző, a Momentum politikusa vezeti, a második a DK választókerületi elnöke, Szuhai Viktor, őt Tóth Kálmán, az ÉSZ elnöke, Bokányi Adrienn, az MSZP szombathelyi szervezetének elnöke és Koczka Tibor követi a sorban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában