Sorfák

2024.05.10. 08:00

Kizöldült Gencsapáti - folytatódik a Településfásítási Program

Tizenegy sorfát nyert a falu a Településfásítási Programban. Az Agrárminisztérium kezdeményezése egyre népszerűbb, a mostani tavaszi ültetési szezonban összesen 12 vasi település 190 sorfával gazdagodik.

Vaol.hu

Tovább zöldül Vas vármegye, folytatódnak az ültetések a Településfásítási Programban. Gencsapátiban például öt helyszínre ültethettek fákat - olvasható Szombathelyi Erdészeti Zrt. beszámolójában, amelyből kiderül az is: a lakók szívesen fogadták a fákat, amelyek a temetőbe, a templom köré, az iskolához, a játszótérre és a gyermekvédelmi intézmény melletti parkba kerültek. Összesen 1 kislevelű-, 4 ezüst-, és 2 amerikai hársat, 3 platánt valamint 1 keskenylevelű kőrist ültettek el az önkormányzat műszaki csoportjának munkatársai a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ökoturisztikai, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetőjének szakmai segítségével. A pályázaton elnyert új sorfákkal a kivágott elöregedett vagy beteg fákat pótolták a településen, de a helyszínek között olyan is van, ahol eddig még nem állt árnyat nyújtó fa.  

Az Agrárminisztérium 4. alkalommal meghirdetett Településfásítási Programjának köszönhetően 10 ezer darab, a belterületi körülményeket jól tűrő fát ültethetnek el idén a 10 ezer fő alatti települések. Országosan közel 550 város és község pályázott sikeresen - 13 fafaj közül választhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában