Választás 2024

2024.05.02. 17:30

Illés Károly: Parkolóházakat kellene építeni Szombathely belvárosában

Parkolóházakat kell építeni Szombathely belvárosában - fogalmazta meg elképzeléseit Illés Károly frakcióvezető, a belváros képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) keddi videóbejegyzésében.

Tömböly Ágnes

Illés Károly frakcióvezető a belvárosban parkolóházak építését szorgalmazza

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Szombathely belvárosának egyik legégetőbb problémája mindenképp a parkolás - kezdte legújabb videóbejegyzését Illés Károly frakcióvezető, a belváros képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP).  

Úgy gondolom, hogy ezt a problémát már nem lehet máshogy kezelni, mint hogy parkolóházakat kell építeni

- fogalmazott a politikus, aki az egyik lehetséges helyszínként a Bürü utcai parkolót nevesítette. - Egy ilyen parkolóház megvalósításával a többi parkolóhely tehermentesíthető lenne, és a belváros parkolóhelyeinek száma jelentősen megnőne - hangsúlyozta Illés Károly, aki az elképzelésről látványos képet is megosztott. 

Parkolóház
Illés Károly megosztott egy látványtervet is 
Fotó: VN/Facebook

Fontos lenne ez mind az itt lakók, mind a belvárosi kereskedők, vendéglátósok szempontjából is, hiszen ezáltal több vendéget tudnának fogadni ők is

- összegzett. 

Illés szerint bűn, hogy nem parkoló létesült a kórházzal szemben

Az utolsó jelentősebb parkolófejlesztés a belvárosban a Kőszegi és Király utcai tömbbelsőben történt még Puskás Tivadar polgármestersége idején - mutatott rá a korábbi alpolgármester. 

Emlékeznek rá, mit ígért a baloldali városvezetés 2019-ben?! 1000 új parkolót egy év alatt. Az 1000 parkoló öt év alatt sem valósult meg, viszont egy nagyon komoly bűnt elkövettek. (...) itt a kórházzal szemben értékesítették a területet egy vállalkozónak, aki most lakásokat épít ide, ahelyett, hogy itt is parkolót építettek volna a kórházi dolgozóknak és az ide látogató betegeknek

- adott hangot véleményének Illés Károly.

Ismert: egy komoly civil tiltakozás során több, mint 1500 aláírás gyűlt össze azért, hogy a régi városi strand helyén ne társasház létesüljön, hanem árnyas parkoló. Vitatott ingatlancsomagban értékesítették nettó 81,7 millió forintért a 4500 négyzetméteres területet. Az ingatlanfejlesztő cég magánberuházása nemrég kezdődött el, arról itt és itt is írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában