Bejelentés

2024.05.06. 12:07

Hamarosan megépül a Torony-Bucsu kerékpárút

Újabb kerékpárút készülhet el Szombathely vonzáskörzetében. Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, a Vas Vármegyei Közgyűlés vezetői és Gál Sándor Bucsu polgármestere közösen jelentették be hétfőn a Torony és Bucsu közé tervezett bicikliút megépítését. A csaknem 2,5 km hosszú szakasz a TOP Plusz Programban, megközelítőleg 293 millió forint támogatásból épülhet meg.

Polgár Patrícia

Gál Sándor Bucsu polgármestere, Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke

Fotó: © Cseh Gábor

Hamarosan elindul a beruházása a Torony és Bucsu közötti kerékpárútnak, amellyel Torony és az EuroVelo13 kerékpárút között létesül kapcsolat – jelentette be Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke a dozmati víztározó bekötő útjánál tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a megyei önkormányzatnak lehetősége volt arra, hogy a pályázati előkészítő alapból bizonyos pályázatok előkészítését elvégezze, így születtek meg ennek a kerékpárútnak a tervei, a tervezés tehát a két érintett településnek nem került pénzébe.

- Nagy öröm számomra, hogy a most már egy évtizednél hosszabb küzdelmem újabb állomásához érkeztünk. A kerékpárutak hálózatának megépülését - ami Szombathelyen belül és Szombathely, valamint a környező települések összeköttetésében épült meg - nagyon szorgalmaztam, hiszen magam is elkötelezett híve vagyok a kerékpáros közlekedésnek – emelte ki dr. Hende Csaba a térség országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

- Az új szakasszal a biztonságosabb kerékpáros közlekedésért kívánunk tenni - emelte ki Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

- A kerékpárút nagyon fontos Bucsunak, hiszen általa a falu két fontos látványossága, a római kori vízvezeték feltárt részlete és a vasúti emlékhely is könnyebben elérhetővé válik – emelte ki Gál Sándor, Bucsu polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában