Új helyszín

2024.05.08. 17:38

Elköltöztek a gyermekorvosi rendelők Sárváron

A múlt héten elköltöztek a gyermekorvosi körzetek a Rákóczi utcai gyermekorvosi rendelőbe Sárváron. Az új helyszínen már javában zajlik a rendelés.

Polgár Patrícia

Mint arról korábban beszámoltunk, hosszan elhúzódó probléma oldódott meg azzal Sárváron, hogy megtalálták mindhárom gyermekorvosi körzetben a távú gyermekorvosok pótlását. A helyükre érkező új doktorok teljesen új környezetben fogadhatják ezentúl betegeiket.

A Rákóczi utca 21. szám alatt kívül-belül megújult rendelőben fogadják a betegeket
A Rákóczi utca 21. szám alatt kívül-belül megújult rendelőben fogadják a betegeket

A Sárvár Lendületben Facebook-oldal szerint a gyermekorvosi körzetek ellátásáról továbbra is Dr. Izer Ildikó és Dr. Palatka János csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosok gondoskodnak. A 3. számú gyermekkörzetet Dr. Izer Ildikó helyett május 1-jétől Dr. Palatka János vette át. Munkájukat ezentúl is három ápoló, Varga Noémi, Némethné Márfi Tímea és Szukopné Soproni Izabella segíti.

Hasznos információ lehet az autóval érkezőknek, hogy a rendelő személygépkocsival a Dévai Bíró Mátyás utca felől közelíthető meg, parkolásra ott van lehetőség. A rendelő udvarán kizárólag a mozgáskorlátozottak parkolhatnak.

Gyalogosan és kerékpárral a Rákóczi Ferenc utca és az Abádi Benedek sétány felől lehet megközelíteni a rendelőt, az udvaron fedett kerékpártárolót és babakocsi tárolót alakítottak ki.

A gyermekorvosok rendelési ideje bővült, az új időpontokról a sarvarvaros.hu weboldalon, a Sárvár Lendületben Facebook-oldalon és a sárvári médiából tájékozódhatnak.

- A megyében egyedülálló módon egyszerre három körzetben kellet a gyermekorvosok pótlását megoldanunk, ez több hónapot vett igénybe. A folyamat egy agyon jelentős állomásához érkeztünk most, hiszen a hónap elejével Palatka doktor felmondási ideje lejárt az előző munkahelyén, így ő ezután már száz százalékig a sárvári gyermekekre tud koncentrálni. A kettes körzetben Izer doktornő egyelőre helyettesítőként dolgozik, július elsejétől pedig teljes munkaidőben fogja a körzetet vinni – mondta el Szabó Zoltán alpolgármester a gyermekorvos helyzet kapcsán, majd megjegyezte: mindhárom körzetbe sikerült megtalálni a megfelelő asszisztenciát, az elmúlt hónapok is bizonyítják: a szülők bizalommal fordulhatnak hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában