Program

2024.05.07. 19:00

Beteg kisfiú gyógyulását segítik - Jótékonysági túrák Szombathely „zöld szívében”

Szombathely „Zöld szívében”, a Csónakázótó és a Parkerdő környékén szervez jótékonysági eseményt a Vasi Vándorok Sportegyesület május 12-én, vasárnap.

Gombos Kálmán

Forrás: VN

Két táv közül választhatnak azok, akik szeretnének egy kis mozgást, szép környezetben. Az öt és tíz kilométeres túrák Oladról indulnak, a Katolikus Közösségi Házból, és érintik a Skanzent, a Csónakázótó szigetét és az Emlékmű-dombot. A rövidebb táv onnan az oladi kilátó érintésével tér vissza, a tízesek pedig kellemes ösvényeken, jó levegőn gyönyörködhetnek a tavaszi erdőkben. Ők a Parkerdei büfé felé, majd onnan tovább, a Parkerdő útjain (Országos Kéktúra) jutnak vissza a kiindulópontig. Az esemény napján (9.30 és 17.30 között) bárki végigjárhatja egyénileg is a fenti távokat, nekik a szervezők térképpel és pályakijelöléssel (szalagozás) segítenek. Lesz két vezetett túra is: öt kilométeren délután 15 órakor, tíz kilométeren pedig 14 órakor várják a közösségre (is) vágyókat.

Az esemény célja segíteni egy beteg kisfiú gyógyulásában. Ádin hároméves, egy vele született betegség miatt szorul génterápiára, amelynek 1,3 milliárd forint a költsége. A rendezvények ingyenesek, de mindenki szíve és lehetősége szerint adakozhat a helyszínen. A szervezők oklevéllel, kitűzővel és házi finomságokkal fogadják a célba érkezőket, de lesz túra közbeni kvíz is, nyereményekkel.

A vezetett alkalmakra kötelező az előnevezés, ezen a felületen, ahol elérhetőségek és további részletek is olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában