Szemétgyűjtés

2024.04.27. 21:39

Illegális hulladéklerakót számoltak fel a vasi polgárőrök Halogyon - fotók

Elindult az Országos Polgárőr Szövetség és a kormány idei legnagyobb közös programja, melynek célja az illegális hulladék-lerakóhelyek felszámolása. Vármegyénkben a kezdeményezés első állomása Halogyon volt.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A Külterületek Biztonsága és az Illegális Hulladék-lerakóhelyek felderítése országos kezdeményezés vármegyei programindító rendezvényét tartották meg szombaton Halogyon, ahol a Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség 60 polgárőre és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai iránymutatásával 120 zsák illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze nagyjából két óra leforgása alatt. 

Mint azt Péntek Róbert, a vármegyei szövetség sajtóreferense elmondta, az autóalkatrészekből és kommunális hulladékból álló illegális lerakót nagy eredménnyel, nagyjából 90 százalékos mértékig sikerült felszámolniuk. Hozzátette: az akció itt még nem áll meg, Vas vármegyében is több településen folytatják majd a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában