Gyász

2024.04.27. 18:29

Fürstinger Ottóra emlékezik a vasi horgásztársadalom

Ismét elvesztettünk egy olyan embert, aki évtizedeken át szívvel-lélekkel szolgálta a horgászmozgalmat Vas vármegyében. Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy egykori horgászvezető társunk, barátunk Fürstinger Ottó életének 82. évében elhunyt - tájékoztatott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

Vaol.hu

Forrás: VN

Fürstinger Ottó, vagy ahogy sokan ismerték, Ottó bácsi, nem csupán egy megyei horgászvezető volt, hanem egy olyan ember, aki szenvedéllyel és elkötelezettséggel dolgozott a vasi vizekért. Fürstinger Ottó több mint 22 éven át volt Vas vármegye elismert horgászvezetője. A rendszerváltás előtt 1982-ben a MOHOSZ Vas megyei Intéző Bizottsága alatt kezdte pályafutását és aktívan dolgozott azért, hogy a horgászmozgalom Vas vármegyében erősödjön és fejlődjön. 

Az 1990-es években, a rendszerváltást követően, amikor az a Magyar Országos Horgász Szövetség közgyűlése úgy döntött, hogy az alulról-felfele építkezés lenne a célszerű a horgászmozgalomban, Fürstinger Ottó munkát és fáradságot nem sajnálva vett részt a területi horgászszervezet főtitkáraként a szervezeti átalakulásban. 1993-ban létrejött a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, melynek első ügyvezető elnöke lett Horváth József elnöksége idején. Egészen 2003-ig, nyugdíjba vonulásáig ügyvezető elnökként nagy felelősséggel és elkötelezettséggel irányította a szervezet munkáját. Nevéhez fűződik, hogy a 2000-es évek elejére országos viszonylatban egyedülálló módon sikerült megszereznie szinte az összes vasi horgászvíznek a halászati jogát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének, illetve költségtakarékos gazdálkodásának eredményeként jelentős megtakarítással alapozta meg a szervezet vagyonát.  Fürstinger Ottó horgászvezetői pályafutása alatt mindig emberséges és segítőkész személyiség volt. Szabadidejében, ha tehette a lakóhelyéhez közeli Gyöngyös-patakra járt horgászni pisztrángra és domolykóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában