Föld Napja

2024.04.29. 10:00

Egy délután a környezetvédelem jegyében Vasasszonyfán

A mesterséges madárodúk, a madárvédelem és a beporzók fontossága voltak a fő témái a vasasszonyfai Föld napi rendezvénynek, melyet hétvégén tartottak a kistelepülésen.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

A község közművelődési szolgáltatási tervében évek óta kiemelt helyen szerepel ez a környezetvédelmi program, melyet idén is nagy érdeklődés övezett. Természetesen minden más napon is nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra a községben.

Az elsősorban kisgyermekes családok számára szervezett délután vendége Kutschi Péter természetvédelmi területfelügyelő volt, az Őrségi Nemzeti Parktól. A szakember interaktív előadása a mesterséges madárodúkról és a madárvédelemről szólt.

Egy ideiglenesen kialakított tanösvény is várta a helyieket, melyen végighaladva a beporzó rovarok fontosságáról, a virágos kiskertek jelentőségéről, a rovarokat károsító tevékenységekről juthattak információkhoz. A tanösvényen kihelyezett ismeretanyagról totót tölthettek ki a játékos kedvű családok, nyereményként fából készült rovarhoteleket sorsolt ki a rendező önkormányzat.

A jó hangulatban telt délután kézműves foglalkozásai is a program tematikájának megfelelően alakultak. Madarakat, méheket, méhviaszgyertyát készíthettek a gyerekek. Játék közben pedig papírméhecskékre vadászhattak.

A program számára idén is a Havasi család hangulatos portája biztosította a helyszínt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában