Farsang

2024.02.11. 22:08

Népszerű a Magyar Bál Oberpullendorfban

A Középburgenlandi Magyar Kultúregyesület hagyományosan a farsang utolsó szombatján rendezte meg a Magyar bálját, amelyet idén február 10-én tartottak meg a felsőpulyai Domschitz vendéglőben.

Vaol.hu

Felsőpulya a farsang burgenlandi fellegvárának számít, ahol a Kapplsitzung kabarésorozat a tartomány határain kívül is ismert. A szezonban csupán egy bál van, ez pedig a nagy hagyományú magyar bál, ezért nagy számban vesznek részt nem magyar ajkúak is ezen a rendezvényen.

A bál töretlen érdeklődésnek örvend, a rendezvényre már hetekkel ezelőtt elkelt minden jegy. „190 helyet tudtunk biztosítani, de még 100 jegyet el tudtunk volna adni, sajnos sokakat kellett visszamondani" – mondta Hausmann-Farkas Elizabeth, az egyesület elnöke. Jövőre a tervek szerint emiatt egy nagyobb helyen szervezik meg a bált. Ez a változás tovább erősítheti a rendezvény népszerűségét és hozzájárulhat a magyar kultúra terjesztéséhez Burgenlandban.

(volksgruppen.orf.at)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában