Jótékonyság

2022.07.16. 13:35

Ábelért főztek a bográcsokban Bükön - fotók

Az Együtt Ábel egészségéért Alapítvány javára rendezett jótékonysági főzést szombaton a Büki Horgász Egyesület a Széchenyi utcai horgásztónál.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

A bográcsokban csülkös babgulyás, hagymás bab, paprikás krumpli és csülkös pörkölt rotyogott, csak halétel nem volt; az egyetlen csapat, amelyik halászlét főzött volna, lemondta a rendezvényt – tájékoztatott Csürös Ádám, a Büki Horgász Egyesület elnöke. De így is volt bőven miből válogatni, a négy bográcsban kétszáz adag étel készült, amit az asszonyok helyben sütött palacsintával és hozott süteményekkel egészítettek ki. A fogyasztás becsületkassza alapú volt, átlagosan egy ezrest fizettek az egytál ételért, de ki-ki annyival járult hozzá egyébként Ábel gyógykezeléséhez, amennyit életszínvonala megenged, senkit nem szóltak meg a kisebb összegekért sem. 

A közös főzéshez egy jótékonysági horgászversenyt is kapcsoltak, a bevétel innen is az alapítvány javára ment. A halakat csak mérlegelték – így például a négy kilogrammos amurt is -, aztán visszanyerhették szabadságukat, visszaengedték őket a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában