Vádemelés

2024.05.07. 07:36

Elaludt a teherautó sofőrje - Kisgyermek sérült meg súlyosan a vasi balesetben

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 novemberében teherautó vezetése közben elaludt, és ennek folytán balesetet okozott akként, hogy a tehergépkocsival áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetben a személyautóban lévő gyermekülésben utazó egyik kisgyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, míg szülei és szintén gyermekülésben lévő kiskorú testvére könnyű sérüléseket szenvedtek.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mivel nem volt a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban, a járművel nem az úttest menetiránya szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva közlekedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában