Várják az érdeklődőket

2024.05.02. 20:00

Gazdaságfejlesztés helyben: két új műhelyt alakítanak ki a kőszegi ipari parkban

Mintegy 270 millió forintból folytatódik a 87. számú főút melletti ipari park felújítása és bővítése. Az új épületben két műhelyt alakítanak ki a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel együtt. A cél a helyi gazdaság élénkítése.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Kisebb-nagyobb lépésekben folyamatosan fejlődik a város ipari parkja – mondta Básthy Béla polgármester, aki felidézte: az első ütemben  közmű- és úthálózatot alakítottak ki a területen, mintegy 840 négyzetméteren végeztek útépítést, több mint 300 folyóméter vízvezeték és 290 méter szennyvízvezeték épült, valamint megújult a közvilágítás. A korábban kihasználatlan szociális épület tetőszerkezetét cserélték, szigetelést kapott az épület, újak a nyílászárók, korszerű a fűtés. Belső felújításra, részleges akadálymentesítésre és parkolók kialakítására is jutott az összegből. Két, minden igényt kielégítő terület most is várja a vállalkozásokat.  

A kormány megelőlegezi a fejlesztést

A beruházás folytatódik: két vállalkozás befogadására alkalmas épületet alakítanak ki a TOP Plusz Programban, mintegy 270 millió forintból. 

Sokmilliárd forint érkezett fejlesztésre az elmúlt években Kőszegre. Ez a beruházás azt bizonyítja, nem csak a város, de a vezetőség szemlélete is megújulóban van: hiányoznak az iparból származó bevételek, ezen igyekeznek változtatni - mutatott rá köszöntőjében Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Hozzátette: a TOP Plusz Programban azért folytatódnak a fejlesztések, mert a kormány a hazai büdzséből megelőlegezi a szükséges összegeket. Remélhetőleg rendeződik a Brüsszellel szembeni harc és ténylegesen is megnyílnak a pénzcsapok.  

A gazdaságfejlesztés egyben városfejlesztés

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője érdeklődésünkre úgy fogalmazott: - Az elmúlt években sokat tehettünk azért, hogy Kőszeg megújuljon. Azzal, hogy vállalkozások számára biztosítanak betelepülési lehetőséget, úgy fejlesztik a várost, hogy egyben a gazdaságot is fejlesztik. A város érdekében továbbra is együtt kell dolgozunk az itt élőkkel, hogy Kőszeg tovább épülhessen, ezért június 9-én mindenkit arra bátorítok, hogy támogassa Básthy Béla polgármester urat és csapatát. 

Stampf Ervin tervező mutatta be a látványterveket, amelyek szerint a közös udvar gazdasági, raktározási funkciókat is betölt majd, továbbá nyolc férőhelyes parkolót alakítanak ki. Az épület tetőfelülete alkalmas lesz napenergia fogadására is.   

Itt vannak a konkrét tervek

Az első, kétszintes műhely földszintjén műhely, ügyféltér, akadálymentes mosdó, közlekedő és tároló, az emeleten pedig iroda, öltöző zuhanyzóval és gépészeti helyiség kap helyet. A másik műhely földszintes kialakítású, ide műhelyt irodát, előteret, öltözőt és akadálymentes mosdót terveztek. A sajtótájékoztató helyszíni bejárással zárult, képünkön: Básthy Béla polgármester, Stampf Ervin tervező, Eső Attila, a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Ügyvezetője és Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!